Zrinjski na startu gostiju kod Levskog
Dejan Peražnin

Zrinjski sezonu otvara u Sofiji

Zrinjski na startu gostiju kod Levskog

M. Maksimović

Novu sezonu košarkaši Zrinjskog otvaraju utakmicom prvog kola Balkanske lige u Sofiji protiv Levskog. Košarkaši Zrinjskog su krenuli na put još utorak u jutro, a utakmica je na rasporedu danas u 18 sati. Levski je uz Hapoel iz Tel Aviva definitvno najkvalitetniji protiv u ovom takmičenju.

Njihov trener je Konstantin Papazov, a u ekipi su tri Amerikanca, Marcus Hall, Aaron Harper i Ronald Slay. Prije dvije sezone je Levski osvojio naslov u Balkanskoj ligi, nakon što je u finalu savladao Lovćen.
Prošle godine je ekipa također igrala Final Four, ali je poražena od Rilski Sportista u polufinalu. Ove dvije ekipe su se sastale dva puta i u prošloj sezoni. U Sofiji je Levski slavio 98:77, u Mostaru je završilo 84:76.

''Sezonu otvaramo protiv jake ekipe, sastava čiji je proračun oko milion i pol eura. U ekipi su tri Amerikanca vrlo jaka individualno, dok kao ekipa Levski ne forsira jaku odbranu. Oni igraju na puno poena i može biti jako opasno ako se uđe u njihov ritam'' kaže trener Zrinjskog, Dejan Parežanin.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti