Zrinjski pobijedio i OKK Beograd
Zrinjski je bez poraza u Balkanskoj ligi

Treća pobjeda bh predstavnika

Zrinjski pobijedio i OKK Beograd

M. Maksimović

Košarkaši Zrinjskog su nastavili uspješan niz u Balkanskoj ligi.U susretu četvrtog kola Zrinjski je ostvario treću pobjedu,ovaj put protiv favoriziranog OKK Beograda 98:96.

Gosti su bolje otvorili utakmicu, stvorili su šest poena prednosti (2:8), ali je Zrinjski brzo uhvatio priključak nakon čega niti jedna ekipa na parketu ne uspijeva stvoriti osjetniju prednost. U samoj završnici prvog dijela Kahrimanović je pogodio tricu za 50:43, u posljednjim sekundama sa zvukom sirene Šakić također za 53:48.

Polovinom treće četvrtine,Zrinjski je počeo stvarati prednost, pa je sa 57:54, sastav trenera Džidića otišao na 65:56.Tih devet razlike Zrinjski je imao nakon tri četvrtine, na semaforu je stajalo 75:66.U posljednjoj dionici Zrinjski je držao prednost, sve do posljednjih 60 sekundi, tačnije pola minute prije kraja Simić pogađa tricu za -2, 96:94.U dramatičnoj završnici, Šakić promašuje jedno bacanje osam sekundi prije kraja, Živković je krenuo na polaganje, ali nije pogodio i Zrinjski je upisao i treću pobjedu.

U ekipi Zrinjskog Hajrić je sa 25 poena bio najefikansiji, sedam manje je ubacio Simonović. U ekipi OKK Beograda, Mišanović je utakmicu završio sa 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti