Zrinjski pobjedio Ulcinj
Zrinjski odličan na otvaranju sezone

Ekipa iz Mostara krenula pobjedom

Zrinjski pobjedio Ulcinj

M. Maksimović

U prvom nastupu u Balkanskoj ligi bh predstavnik, ekipa Zrinjskog je pobjedila Ulcinj 82:79.Junak utakmice je bio Armend Kahrimanović koji je u posljednjih minut i pol pogodio dvije trice, jednu za izjednačenje 77:77, drugu za 80:77, 54 sekunde prije kraja.

Tokom prvog poluvremena Zrinjski je stalno bio u vodstvu, ekipa iz Ulcinja je zaprijetila sredinom druge četvrtine, ali je Zrinjski prvu veću osjetniju prednost stvorio serijom 9:0. U posljednjoj minuti Zrinjski je mini serijom 5:0 otišao na deset razlike.

Treća dionica je pripala gostima, domaći košarkaši su ubacili svega devet poena, pa je nakon trideset minuta rezultat bio.59:58 u koristi Zrinjskog. Gosti su puno bolje otvorili posljednju četvrtinu, a kada je Aleksandar radulović poentirao za 66:73 izgledalo je kako su gosti puno bliže pobjedi.Međutim Zrinjski je predvođen Armendom Kahrimanovićem i Željkom Šakićem stigao do 77:77 minutu i pol prije kraja.Tada stižu trice Kahrimanovića,gosti ne koriste dva napada i pobjedu Zrinjskog uspijeva ovjeriti Lazar Simonović sa linije slobodnih bacanja.

Upravo je Simonović sa 23 poena bio prvi strijelac, Kahrimanović je ubacio dva manje, a još je dvocifren bio Željko Šakić sa 19. U ekipi Ulcinja je najbolji bio Trebinjac Siniša Tepavčević sa 20 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.