Zrinjski pobjednik Memorijala u Gabeli

GOŠK trećeplasirani

Zrinjski pobjednik Memorijala u Gabeli

Fudbaleri Zrinjskog pobjednici su 24. Memorijalnog turnira Andrija Anković u Gabeli. U finalnom susretu igranom na stadionu Podavala tim iz Mostara savladao je Čapljinu rezultatom 1:0. 

Jedini pogodak na utakmici postigao je Ivan Crnov u 79. minutu. Iz veoma slabog prvog poluvremena vrijedi tek izdvojiti neprecizne pokušaje Šćepanovića i Mamića za Zrinjski, te udarac Vasilj koji je s lakoćom zaustavio golman Ratko Dujković.

U nastavku je do izražaja došla bolja fizička pripremljenost Mostaraca. U 68. minuti debitant u dresu Zrinjskog Marko Basara imao je odličnu priliku za pogodak, ali je njegov udarac sa u posljednji trenutak izblokirao stoper Čapljine Osmanagić.

Zrinjski je u 79. minuti došao do pogotka. Crnov je iz drugog pokušaja lijevom nogom pogodio donji lijevi ugao gola Čapljine. Nedugo zatim Mamić je sam istrčao pred go Čapljine, ali je njegov udarac završio iznad gola.

U susretu za treće mjesto GOŠK je rezultatom 1:0 pobijedio Budućnost, a mrežu gostiju iz Podgorice pogodio je Željko Malčić iz jedanaesterca u 38. minutu.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti