Zrinjski poražen u Sofiji
Levski teže od očekivanog do pobjede

Mostarci pružili dobar otpor

Zrinjski poražen u Sofiji

M. Maksimović

Košarkaši Zrinjskog su porazom otvorili novu, svoju drugu sezonu u Balkanskoj ligi. Oni su večeras u Sofiji poraženi od favorizirane ekipe Levskog 63:57.

Iako se to nije očekivalo, Zrinjski je u Sofiji do kraja utakmice držao priključak i malo je nedostajalo da se dogodi veliko iznenađenje. Levski je najveću prednost imao sredinom druge četvrtine (25:14), ali ekipa Dejana Parežanina nije posustala. Serijom 8:2 na otvaranju drugog dijela, Zrinjski je došao na poen zaostatka (35:34).

Do same završnice Levski nije uspio da stvori osjetniju prednost, pa je 2.42 prije kraja utakmice Zrinjski zaostajao tek četiri poena (58:54). Ipak u samoj završnici nedostajalo je koncetracije i svježine, pa je Levski stigao do pobjede 63:57. U domaćoj ekipi je Marcus Hall ubacio 9 poena, AAron Harper 13, Dimitrov je dodao 10. Kod Zrinjskoj je odličan bio Marcel Jones sa 17 poena i čak 20 skokova. Klarica je dodao 14 poena, Avdibegović je postigao poen manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti