Zrinjski poslao poruku: Plemići nadigrali Slogu
Prvaci Bosne i Hercegovine danas su bili uvjerljivi protiv ekipe iz Simin Hana koja je glavni kandidat za ulazak u Premijer ligu.

Trijumf u pripremnom meču

Zrinjski poslao poruku: Plemići nadigrali Slogu

Midhat Šljivak

Aktuelni prvak BiH, ekipa Zrinjskog, savladala je danas u prijateljskom susretu u Mostaru ekipu Sloge Simin Han rezultatom 4:0.

Već nakon sedam minuta igre Zrinjski je poveo. Nakon greške veznog reda Sloge, uslijedila je brza kontra domaćih. Filipović centrira, a Handžić pogađa za prednost od 1:0.

Sloga je u 14. minuti uzvratila preko Jazvina. Ipak, udarac napadača gostiju sa gol-linije izbacuje Barišić.

U 28. minuti meča Plemići stižu do drugog gola. Širanović promašuje loptu, koristi to Bilbija i pogađa za prednost od 2:0.

Do kraja prvog dijela još dva gola u mreži tima iz Simin Hana. Prvo je Jakovljević iskoristio lošu grešku golmana za 3:0, a zatim Bilbija pogađa za 4:0 nakon prvih 45 minuta igre.

Nastavak meča donosi ponovo za nijansu bolju igru Zrinjskog. Ponovo su imali nekoliko veoma dobrih šansi od kojih se izdvaja zicer Aćimovića u 73. minuti, ali promjene rezultata nije bilo.

Imala i Sloga nekoliko pokušaja prema golu Plemića. Međutim, danas završnice nisu imali, te su poraženi u ovom duelu.

Pripremni meč:

Zrinjski - Sloga 4:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Pirić, Stojkić, Barišić, Jakovljević, Galić, Perišić, Čirjak, Bilbija, Filipović, Jović, Handžić

Sloga: Abdihodžić, Hrelja, Efendić, Kojić, Širanović, Stjepanović, Musić, Bošnjak, Pirić, Jazvin i Mahmutović

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Posjetilac
I kaže nisu im pustili u kupu? Samo budala vjeruje u to! Gdje su sada oni koji su nazivali Slogu velikom ekipom koja je za vrh PL? Eee moja djeco, Azmir je ubleha kao i klub njegov, Slobodu je svukao do dna a i ove će iako su nebitni.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi