Ima sreće, ali i nesreće: Poznato pet potencijalnih rivala HŠK Zrinjski

UEFA napravile grupe

Ima sreće, ali i nesreće: Poznato pet potencijalnih rivala HŠK Zrinjski

A. Čaušević

UEFA je grupisala učesnike žrijeba prvog pretkola Lige prvaka.

Bosnu i Hercegovinu će u kvalifikacijama za najelitnije klupsko takmičenje kao prvak Premijer lige predstavljati Zrinjski.

Plemići neće imati status nositelja. S obzirom na listu od pet potencijalnih rivala može se reći da se imalo i sreće i nesreće.

Naime, potencijalni protivnici bh. prvaka su Qarabag, Sheriff, Slovan Bratislava, Lincoln i Shamrock.

Qarabag već godinama igra grupne faze UEFA-inih takmičenja, dok je Sheriff prošle sezone bio prva senzacija u Ligi prvaka. Moldavci su izbacili Crvenu zvezdu i Dinamo, a zatim pobijedili i Real Madrid.

Slovan je prvak Slovačke i svakako neugodan rival, dok se Lincoln kao prvak Gibraltara i Shamrock kao šampion Irske čine najpoželjnijim rivalima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećanja radi, žrijeb je na programu u utorak od 12 sati, dok će žrijeb drugog pretkola biti održan u srijedu.

Prve mečevi se igraju 5. ili 6. jula, a revanši susreti su sedam dana kasnije. Zrinjski je odlučio da svoje domaće mečeve u Evropi igra pod Bijelim brijegom, barem do one faze do koje ovaj stadion ispunjava uslove.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Tesko, ali nadat je se.
6 2
saju701
Joj tuge i sporta kad se nasi klubovi nadaju da ce dobiti Shamrok och Lincoln haha.
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi