Zrinjski se pojačava: Stigao bivši fudbaler Maribora

Slovenački internacionalac

Zrinjski se pojačava: Stigao bivši fudbaler Maribora

Čelnici Zrinjskog iz Mostara realizirali su novi dolazak u zimskom prijelaznom roku. Dres Plemića u naredne dvije godine nosit će slovenački internacionalac Nejc Mevlja. 

Ovu informaciju za SportSport.ba potvrdio je i Danko Šulenta, izvršni dopredsjednik mostarskog kluba.

"Sutra bi trebali dogovoriti sve uslove sa Mevljom, ali slobodno vam mogu potvrditi da je on novi igrač Zrinjskog. Novo ime u klubu je i mladi Anto Babić koji je dijete Varaždina, a u karijeri je još igrao za austrijske niželigaše i Dravu Ptuj. On je na probnom radu, tako da još uvijek nije sigurno da će ostati", kazao nam je Šulenta.

Mevlja, koji je nastupao za mladu reprezentaciju Slovenije, posljednji angažman imao je u rumunskom Panduriiju, a u karijeri je još nastupao za Maribor, Goricu i Livingston. 

Najzaslužniji za njegov dolazak  Pod Bijeli brijeg je bivši bh. reprezentativac Admir Vladavić, koji se kao novopečeni menadžer pobrinuo i da Aćimović potpiše za Zrinjski. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.