Zrinjski slavio u Istočnom Sarajevu

18. kolo Premijer lige BiH

Zrinjski slavio u Istočnom Sarajevu

Edmir Škorić

U prvom susretu 18. kola Premijer lige BiH, Zrinjski je u Istočnom Sarajevu potpuno zasluženo pobijedio ekipu Slavije i tako se vratio u borbu za titulu.

Bez pravih uzbuđenja proteklo je prvih deset minuta u Istočnom Sarajevu. U 12. minuti Todorović je pao u šesnaestercu Zrinjskog, a glavni sudija Drago Tabak samo odmahnuo rukom. Iako prilika nije bilo, brzo je došao i prvi pogodak.

Lagan pritisak Zrinjskog u otvaranju utakmice krunisan je golom u 19. minuti. Kordić je spustio loptu do Dragičevića, koji je sa ruba peterca topovski zakucao loptu u mrežu Mladena Lučića. Bio je to treći prvenstveni pogodak za napadača Zrinjskog, kojeg je trener Dragan Jović jedinog isturio naprijed na današnjoj utakmici.

Vukašin Benović je desetak minuta kasnije pokušao iznenaditi na drugoj strani nezaposlenog Adnana Hadžića, no njegov udarac lijevom nogom iz kosa s desne strane je otišao metar-dva iznad gola bivšeg golamana kakanjskog Rudara.

Ivanković je u 36. minuti snažno šutirao iz slobodnog udarca, ali samo u ruke dobro postavljenog Lučića. Minut prije kraja prvog dijela Krešimir Kordić se odlučio na udarac sa sedamnaest metara, ali i ovaj put iznad gola Slavije. U drugom poluvremenu se dogodio sličan scenarij, gdje su gosti imali laganu incijativu i na kraju sve to krunisali golom.

No, prije toga u 55. minuti Šćepanović iz dobre pozicije šalje loptu daleko od gola Zrinjskog iz "slobodnjaka". Isti igrač je nešto kasnije oštro ubacio sa desne strane, a Hadžić uhvatio loptu te se pritom lakše povrijedio. I dok su domaći svim silama pokušali doći do poravnanja, gosti iz Mostara su riješili utakmicu.

Naime, petnaestak minuta prije kraja Ivanković je topovski izveo slobodni udarac sa nekih 24 metra, lopta se od prečku odbila ravno na glavu Kordića, kojem nije bilo teško savladati već savladanog Lučića.

18. kolo Premijer lige BiH:
Istočno Sarajevo: Slavija - Zrinjski 0:2 (Dragičević 19/ Kordić 76)
Sudija: Drago Tabak (Tomislavgrad). Stadion: Gradski SRC, Istočno Sarajevo.

SLAVIJA: Lučić, Regoje, Benović, Stanić, Šimić, Papaz, Tadić, Spalević, Šćepanović, Todorović, Radovanović. Trener: Milomir Odović.
ZRINJSKI: Hadžić, Šunjić, Selimović, Ivanković, Sušić, Musa, Marković, Stojanović, Kordić, Bobby Prince, Dragičević. Trener: Dragan Jović.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.