Tuzla City u samom finišu ostao bez pobjede u Mostaru, utakmica trajala više od 100 minuta

Podjela bodova

Tuzla City u samom finišu ostao bez pobjede u Mostaru, utakmica trajala više od 100 minuta

Edmir Škorić

U drugoj utakmici subotnjeg programa šestog kola Premijer lige BiH Zrinjski i Tuzla City remizirali su rezultatom 1:1.

Tuzla City je sezonu otvorio na fantastičan način i malo je nedostajalo da nakon pet kola ima maksimalan učinak od 15 bodova, ali je Zrinjski uspio u samoj završnici izvući bod.

Na startu meča pritisak domaćih, koji prijete već u trećoj minuti preko Bilbije, koji šutira preko gola. U 15. minuti Kamenar je pucao, no pogađa svog saigrača Bilbiju.

Uzbuđenje na drugoj strani, ali je Ćorluka s noge skinuo loptu Džafiću. U 32. minuti Kukić je odbranio udarac Doffa.

Minutu kasnije, gosti dolaze do vodstva. Doffo sjajno proigrava Džafića, ovaj je lobovao istrčalog Kukića i svojim četvrtim golom donosi veliku prednost gostima.

Pokušali su domaći da se vrate do kraja prvog dijela, no ostalo je 0:1. Moglo je sve biti gotovo u 58. minuti, ali je Gavrić pucao ravno u Kukića. Blizu gola bili su domaći u 69. minuti, kada Mehidić umalo postiže autogol, ali Fejzić sjajno interveniše.

U 76. minuti prodor Malekinušića, koji na kraju loptu šalje preko gola Tuzlaka. Kako je vrijeme odmicalo, Zrinjski je bio sve agilniji i ofanzivniji, a na kraju je uspio i da stigne do toliko željenog gola.

Igrala se 90. minuta kada je Malekinušić u gužvi došao do lopte i snažnim je udarcem smjestio u mrežu Tuzlaka. Nakon tog gola, uslijedili su verbalno, umalo i fizički obračuni između dvije klupe, ali se na kraju sve smirilo. U zadnjim sekundama Zrinjski je imao veliku šansu, Mašić je pokušao, ali je Mehidić na kraju spasio.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S obzirom na incident nakon gola Zrinjskog i prekid koji istina nije dugo trajao, sudija je utakmicu produžio za šest minuta, ali se igralo i više od 10 minuta u nadoknadi, odnosno preko 100 minuta ukupno.

Podsjetimo da Tuzla City ima utakmicu manje jer treba da odigra meč sa Borcem u Banjaluci, a priliku da nastavi svoj sjajan niz ima već naredne sedmice kada će ugostiti prijedorski Rudar, dok Plemiće očekuje gostovanje Posušju.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ragge
Odlična utakmica, ali kakav ciganluk s ubacivanjem lopti u teren.. bruka i sramota
59 0
block123
Jao seljačina iz medjugorja , od ubacivanja do trenera skup kmetova
51 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi