Zrinjski u BiH ove godine dominantniji od Dinama u Hrvatskoj

Statistika ne laže

Zrinjski u BiH ove godine dominantniji od Dinama u Hrvatskoj

Zrinjski je i ove sezone potvrdio da je trenutno najbolji bh. klub i u svoje vitrine je treći put uzastopno pospremio šampionski pehar, ukupno šesti u klupskoj historiji.

Iako su tri kola prije kraja prvenstva bili u "mrtvoj trci" sa Željezničarom, Mostarci su do naslova prvaka stigli prilično dominantno čemu svjedoče i statistički podaci.

Zrinjski je u 30 odigranih utakmica ostvario 20 pobjeda, šest remija i samo četiri poraza te je ostvario 66 od potencijalnih 90 bodova, što je ukupno 73.3% mogućih bodova. Usporedbe radi, zagrebački Dinamo, koji je sinonim za dominaciju, u HNL-u ove sezone ima 68.6% osvojenih bodova i čak šest poraza.

Po ovom parametru je najdominantniji klub u Evropi Manchester City, koji je u Premier ligi osvojio nevjerovatnih 87% bodova uz svega dva poraza. Slijede PSG (85.2%), Bayern (84.8%), Barcelona (82.9%), PSV (81.4%), Porto (80%), Šahtar (80%), Brondby (79.8%)...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U ukupnom poretku, Zrinjski se nalazi na 16. mjestu u cijeloj Evropi kada se u obzir uzme procenat osvojenih bodova.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rat_rijeci
Sta više pisete o njima ko da su barselona, real.. Kakvi parametri i gluposti, stimali ko i ostali i to je to.
4 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi