Zrinjski u prijateljskoj utakmici deklasirao Neum

Ubjedljiva pobjeda aktuelnog prvaka BiH

Zrinjski u prijateljskoj utakmici deklasirao Neum

Endin Čaušević

Aktuelni prvak BiH ekipa Zrinjskog odigrala je danas prijateljsku utakmicu protiv fudbalera Neuma.

Zrinjski je danas prijateljskom utakmicom u Neumu nastavio pripreme za narednu seznu. Plemići su već u drugoj minuti utakmice imali veliku priliku, ali je Bilbija sa pet metara šutirao pored gola.

Nekoliko minuta kasnije gosti su imali još dvije dobre prilike. Pokušali su Mešanović i Žeravica, ali i dalje nije bilo promjene rezultata. Ipak, u 19. minuti Zrinjski je poveo, a strijelac je bio Jasmin Mešanović.

U prvom poluvremenu i Neum je imao dvije dobre prilike. Igrač ove ekipe su zaprijetili sa vrha kaznenog prostora, ali je lopta oba puta otišla pored gola Zrinjskog.

U finišu prvog poluvremena Zrinjski je udvostručio svoju prednost autogolom Konjevode. Mostarci su imali još nekoliko sjajnih prilika u prvom dijelu, ali se rezultat nije mijenjao.

U drugom poluvremenu Zrinjski je nastavio u istom ritmu. Prvo je Mrkajić pogodio za 3:0, dok je na 4:0 povisio Filipović. Neum je uspio da postigne utješni gol, a strijelac je bio Dodig.

U finišu utakmice Plemići su postigli i peti gol, a ovaj put mrežu Neuma zatresao je Čorić što se ispostavila i kao konačan rezultat ove utakmice.

Današnjim prijateljski meč u Neumu vodila je sudijska trojka iz Ljubuškog koja je odradila dobar posao. Glavni sudija bio je Goran Paradžik, dok su njegovi pomoćnici bili Dario Primorac i Dalibor Hrstić.

Prijateljska utakmica: 

Neum - Zrinjski 1:5

Zrinjski (I poluvrijeme): Vasilj, Čorić, Stojanović, Jakovljević, Katanec, Arežina, Žeravica, Mešanović, Pehar, Bilbija, Todorović.

Zrinjski (II poluvrijeme): Kozić, Barić, Radeljić, Miketer, Petrak, Stojkić, Tomić, Peko, Filipović, Mrkaić, Aćimović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Neum: Krešić, Sentić, Mišković, Konjevod, Ponović, Čamo, Bjelopera, Šutalo, Sentić, Dodig, Lovrić, Menalo, Jurković, Bošković, Krešić, Jurković, Manenica, Stanković.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi