Zrinjski u Zenici riješio pitanje prolaska u polufinale

Omladinski Kup BiH, četvrtfinale

Zrinjski u Zenici riješio pitanje prolaska u polufinale

D. Kurbegović

Nogometaši zeničkog Čelika i Zrinjskog iz Mostara danas su odigrali prvu utakmicu 1/4 finala Kupa BiH za omladince. Već nakon prve utakmice poznato je koja će ekipa igrati u polufinalu, a to će biti Zrinjski iz Mostara, koji je danas na Kamberovića polju u Zenici slavio s visokih 0:4.

Čelik je danas nastupio bez petorice standardnih igrača iz juniorske ekipe, trojica su među kojima i kapiten su suspendovani od strane kluba zbog nediscipline, dok su preostala dvojica Popović i Skopljak s prvom ekipom i navodno su potrebniji seniorima, nego svojim vršnjacima, danas nisu igrali da se ne bi umarali prije utakmice koju seniori Čelika u subotu u Zenici igraju protiv Krupe.

Zeničani su odolijevali do 14. minute, a onda najbolji igrač gostiju Nermin Hajdarević pogađa za 0:1, gosti iz Mostara do drugog gola i vodstva 0:2 stižu u 36. minuti, a strijelac je bio Mateo Božić.  S vodstvom gostiju 0:2 završeno je prvo poluvrijeme današnje utakmice.

Već na početku drugog dijela, Zrinjski stiže i do trećeg gola, u 48.minuti za 0:3 pogađa Teo Rozić. Tada je već bilo izvjesno da će Zrinjski proći u narednu rundu takmičenja. Do kraja utakmice gosti iz Mostara postigli su još jedan gol a strijelac je bio Leonardo u 70. minuti.

Revanš utakmica u Mostaru biće samo formalnost za nogometaše Zrinjskog, koji će pokušati ove sezone osvojiti Kup BiH.

Čelik-Zrinjski  0:4

Čelik:Jupić, Sivac,Durmić, Talić, Begović, Puđa, Ibraković, Žuna, Šuvalić, Kalabić, Mujanović. Trener: Pavle Skočibušić.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Zrinjski:Savić, Džida, Duraković, Cigelj, Savić, Bošnjak, Šunjić, Rozić, Hajdarević, Božić, Mašić. Trener: Nenad Gagro.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi