Željko Petrović: Bilo je jako vruće, mogu samo zamisliti kako je bilo igračima na terenu

Trener Zrinjskog

Željko Petrović: Bilo je jako vruće, mogu samo zamisliti kako je bilo igračima na terenu

Eldar Ganibegović

Zrinjski je danas u velikom gradskom derbiju pobijedio Velež s minimalnih 1:0 u okviru 26. kola WWin lige Bosne i Hercegovine, a trener domaćih Željko Petrović imao je razloga za zadovoljstvo na kraju utakmice.

Plemići su pred svojim navijačima uspjeli da dođu do tri boda u utakmici u kojoj smo vidjeli dosta prilika na obje strane.

Trenutak koji je odlučio mostarski derbi desio se u devetoj minuti kada je Šunjić odlično glavom spustio loptu u peterac Veleža gdje je bio Ćuže koji je uspio da pogodi za 1:0 i ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat meča.

Nakon utakmice u Mostaru održana je press konferencija, a prisutnim novinarima obratio se trener domaćeg tima Željko Petrović.

"Počeli smo dobro, stali u niski blok. Preko Memije i Ćužea odlična kombinacija, preko Bilbije koji je bolje trebao da reaguje. Ulazimo u nervozu bespotrebnu, gubljenje jednostavnih pasova. Tenzija se prebacila malo i na ekipu. Imali smo momenat da malac ide jedan na jedan za 2:0. Sve bi bilo drugačije. Nisu ni oni baš naivni", istkao je trener Zrinjskog i nastavio:

"Imali smo dva puta jedan na jedan, još dosta dobrih akcija, imali su i oni jednu prečku ili dvije stative. Mi smo zaslužili pobjedu. Bez ova tri boda gubiš sve u prvenstvu. Ostajemo dalje u trci. Ne znam kakva je povreda Bradarića. Nadam se da nije nešto ozbiljno. Stvarno je bilo nevjerovatno vruće. Mogu zamisliti kako je bilo njima na terenu."

Oglasi

Istakao je svakako da ga je poremetila povreda Bradarića i prinudna izmjena koju je morao napraviti, no jasno je i da je zadovoljan nakon utakmice, jer su bodovi ono što se piše.

Damir Milanović: Ostaje žal...

Nakon utakmice na press konferenciji ispred Veleža bio je pomoćnik Klafurića, Damir Milanović.

"Ostaje žal. Imali smo dvije stative. Dali smo se od sebe, žao mi je momaka. Nama ništa ne preostaje osim da se pripremamo za naredno kolo."

Da li je uticala vrućina na igru Veleža?

"Sigurno da jeste. I na jednu i na drugu ekipu. Bilo je jednako teško i nama i njima. Tempo bi bio dobar sa naše strane. Mislim da smo dominirali nogometno na momente. U pasu, posjedu. Falila nam je realizacija. Njihove šanse su bile iz naših grešaka. Mislim da smo zaslužili barem neriješeno."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li je ovo jedna od najboljih predstava Hadžikića ove sezone?

"Mislim da je to najbolji golman u Bosni i Hercegovini. Da li je ovo bila najbolja njegova predstava, ne znam."

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi