Zrinjski nadigrao Željezničar u Međugorju

Pripremni meč

Zrinjski nadigrao Željezničar u Međugorju

M. Šljivak, foto: V. Bernadić

Zrinjski je u pripremnom meču u Međugorju savladao Željezničar rezultatom 2:1.

Dosta čvrsta i tvrda utakmica viđena je između velikih rivala, a na kraju su Plemići ipak pokazali mnogo više i savladali su Plave sa Grbavice.

Nije se u prvih pola sata ovog meča imalo šta vidjeti. Oba tima su pravila dosta grešaka na sredini terena i većih šansi nije bilo.

Iz prve šanse na meču u 30. minuti Zrinjski postiže gol. Ćorluka lijepo probija po strani, proslijedio je loptu do Bilbije, ovaj do Enina koji pogađa same rašlje gola Plavih za prednost od 1:0.

Šest minuta kasnije nova velika šansa za Zrinjski. Filipović izlazi pred Erića, golman Željezničara spašava svoj tim i na odmor se otišlo vodstvom mostarskog tima od 1:0.

Plemići su u nastavku bolji tim. Izvršeno je dosta izmjena, a Zrinjski u 52. minuti ima dobru šansu preko Filipovića čiji udarac završava pored gola

Oglasi

Nova velika šansa pred golom sarajevskog tima viđena je u 63. minuti. Nakon dobre akcije šutira Todorović, ali njegov udarac zaustavlja stativa.

Dominirao je Zrinjski i u ostatku meča. U 72. minuti Govedarica je u šansi, mladi golman Muftić ovog puta sjajno brani.

Ipak, nakon kornera Zrinjski stiže do drugog gola. Arežina ubacuje, lopta prolazi kroz peterac, a Govedarica zabija za 2:0.

Željezničar je u 85. minuti uspio da stigne do pogotka. Iz rijetke šanse koju su stvorili pred golom  protivnika zabio je Ermin Zec za konačnih 2:1.

Pripremni meč:

Zrinjski - Željezničar 2:1

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Soldo, Jakovljević, Krešić, Ćorluka, Bekić, Zlomislić, Enin, Filipović, Bilblija, Juranović, Ivančić.

Željezničar: Erić, Stevanović, Miletić, Ikić, Šehić, Čeliković, Bekrić, Bojo, Veselinović, Štilić, Lendrić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sarajlija46
Hahahahahaahhaahahahahahahahahahahahahshshshshshshshahhahahahahsahahhsbsahhaaha
7 14
BordoBijeli
Ahahahahahahahahahahah i nama nesto kazu.E moji strumfici djaba se vi cemu nadste,djaba.....Ne znate sta vam slijedi za 20 dana
10 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi