Zrinjskom dva gola prednosti protiv Čelika

Trener Zeničana Abdulah Ibraković isključen

Zrinjskom dva gola prednosti protiv Čelika

Mostarski je Zrinjski došao do solidne prednosti u dvoboju sa Čelikom u prvom susretu četvrtine finala Kupa Bosne i Hercegovine. Plemići su slavili rezultatom 2:0.

Zrinjski je preuzeo terensku inicijativu protiv Čelika od samog početka i to se domaćoj ekipi vrlo brzo isplatilo. Plemići su poveli već u sedmoj minuti, a strijelac je bio mladi napadač mostarske ekipe Ivan Lendrić, a asistent je bio Mario Ivanković.

Čelik je potom zaprijetio preko Jamaka, ali njegov šut otišao je pored gola. Igrala se 22. minuta kada je Zrinjski udvostručio prednost. Vernes Selimović je ubacio, a na pravom mjestu se našao Fenan Salčinović, koji uduplava prednost domaće ekipe.

Gosti iz Zenica imali su pred sami kraj prvog poluvremena odličnu priliku da smanje zaostatak, ali udarac Dure odsjeo je na prečki, pa je Zrinjski otišao na odmor sa dva gola prednosti.

U nastavku tempo igre je znatno opao, pa ni gledaoci Pod Bijelim Brijegom nisu imali mnogo toga za vidjeti. Sredinom drugog dijela sudija je crveni karton pokazao treneru Čelika Abdulahu Ibrakoviću.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, a gledaoci su mogli svjedočiti vrlo lošoj utakmici, sa mnogo prekida i nervoze, o čemu svjedoči i veliki broj žutih kartona.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti