Zrinjskom mostarski derbi, Crnov čovjek odluke

Plemići bolji od Rođenih

Zrinjskom mostarski derbi, Crnov čovjek odluke

Edmir Škorić

Mostarski derbi u devetom kolu BHT Premijer lige odigrali su Zrinjski i Velež, a aktuelni prvak je slavio s 2:0. 

Zrinjski ne gubi od Veleža pred svojim navijačima, a tako je bilo i danas. Plemići su uspjeli da ostvare sigurnu pobjedu i ostanu u koraku za vodećim Širokim Brijegom i drugoplasiranim Željezničarom.

Domaći su zaprijetili u šestoj minuti, kada je Graovac nakon ubačaja iz kornera šutirao, ali bez opasnosti po gol Rođenih. Nije bilo uzbuđenja u prvih pola sata, a onda penal za domaće.

Ivan Crnov je bio precizan s 11 metara za radost navijača i igrača Zrinjskog, koji su otišli na odmor s minimalnom prednošću.

Na samom otvaranju drugog dijela Stevo Nikolić, na asistenciju raspoloženog Crnova, matira Dragojevića za 2:0, što je bio i konačan rezultat.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mogao je Velež u 50. smanjiti. Hebibović je izveo prekid, a Pejić s nekoliko metara loptu ne uspijeva poslati u mrežu. Bila je to nekako i najbolja šansa gostiju na današnjem meču.

Do kraja utakmice dosta faulova, žutih kartona, jalovih pokušaja sa obje strane, ali se rezultat više nije mijenjao. Zrinjski je poveo protiv Veleža u međusobnom omjeru sa 12:11. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.