ŽRK Hrasnica novi premijerligaš

ŽRK Hrasnica novi premijerligaš

A. Beganović

Rukometašice Hrasnice plasirale u se u Premeijr ligu Bosne i Hercegovine, a čelni ljudi ovog kluba u narednoj sezoni najavljuju pohod na sami vrh najelitnijeg klupskog takmičenja u našoj zemlji.

Ženski rukometni klub Hrasnica novi je član Premijer lige Bosne i Hercegovine. Izabranice ambicioznog trenera Fuada Lokvančića ispunile su cilj i sasvim zasluženo su se plasirale u Premijer ligu.

"Niti jedan susret u prvoligaškoj konkurenciji nismo izgubili i to dovoljno govori o našoj dominaciji. Nije lako igrati ovu ligu jer sudije su dosta neiskusne, no ipak smo na kraju ispunili zacrtani cilj i mogu slobodno reći, zasluženo smo se plasirali u društvo najboljih", rekao je za naš portal trener Hrasnice, Fuad Lokvančić.

"U premijerligaškom društvu ne mislimo plesati samo jedno ljeto. Naš cilj je borba za gornji dio tabele i siguran sam da ćemo ga ostvariti. Pojačat ćemo ekipu sa dvije kvalitetne igračice i igrat ćemo važnu ulogu u elitnom rangu takmičenja. Mislim da bi i sa ovim igračkim kadrom bili u gornjem dijelu tabele, no želimo svake godine biti sve bolji, pa ćemo se i pojačati. Moramo i klub podignuti na viši nivo u organizacijskom smislu. Pred nama je mnogo posla, ali uvjeren sam da ćemo uspjeti u našim namjerama", dodao je Lokvančić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.