Za svakog navijača Željezničara danas je poseban dan: "Sjećaš li se petog šestog..."
Zubanović na legendarnom derbiju

Meč na Koševu će se pamtiti u svakom smislu

Za svakog navijača Željezničara danas je poseban dan: "Sjećaš li se petog šestog..."

Za svakog navijača Željezničara danas je poseban dan.

Svaki 05.06. budi posebne emocije, a sve traje već 26 godina. 05.06. 1998. godina na stadionu Koševo u atmosferi za pamćenje tada su meč finala play off-a za prvaka odigrali Željezničar i Sarajevo.

Plavi su slavili pogotkom Hadisa Zubanovića u 90. minuti.

Svake godine 5. juni navijači Željezničara obilježavaju kao Zubandan, a Zubanović će vječno ostati legenda za sve kojima su Plavi sa Grbavice u srcu.

Bila je to sjajna utakmica, činilo se da ćemo gledati penale, ali onda kontranapad i pogodak.

Pehlivanović i Šopović su učestvovali, lopta je došla do Zubanovića, a on prolazi golmana Mirsada Dedića i uz samu stativu šalje loptu u mrežu.

Oglasi

Dedić i saigrači su pali na zemlju, a Plavi bili u transu.

Vatreno je bilo i na tribinama, bile su to scene za pamćenje u glavnom bh. gradu.

Željezničar je na kraju slavio, Zubanović ušao u legende i sigurno je i danas za njega poseban. Godine prolaze, ali i sam Zubanović, danas uspješni nogometni menadžer, nikada neće zaboraviti meč na Koševu i pogodak u samoj završnici.

Susret je komentarisao Sabahudin Topalbećirević. Legendarni bh. komentator je tom prilikom izgovorio rečenicu koja vjerovatno još uvijek odzvanja u ušima navijača, posebno na današnji dan.

"Evo kontra napada...Evo velike prilike...Stopostotna šansa... 1:0 vodi Željezničar... Devedesti minuta susreta, Željo vodi 1:0...Eksplodiralo je sada Koševo", komentar je Topabećirevića na gol Zubanovića.

FK Sarajevo - FK Željezničar 0:1 (Zubanović 90')

Stadion: Koševo. Gledalaca 40.000. Sudije: Lutz Srohlich, Frank Schumacher, Markus Scheibel (Njemačka).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Gušo, Hurić, Burek (Pehlivanović), Kunić, Bišćević, Mulaosmanović (Buljubašić), Fatić, S.Zerić (Šopović), Gredić, Vazda i Zubanović.

FK Sarajevo: Dedić, Beganović, Hosić, Hadžispahić, Smiječanin, Selimović, Valentić (Čenan), Ihtijarević (Zahirović), Gogalić, Avdić i Granov (Begić).

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ajanbrrin
Placi picko placi...
0 0
user1676717906
ZEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELJLJLJLJLJLJLJOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO.LJUBAVI MOJA NAJVECA.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi