Zubanović pokazao ljudsku veličinu

Novčanik vraćen gostu iz Dubrovnika

Zubanović pokazao ljudsku veličinu

Adnan Beganović

Hadis Zubanović, nekadašnji fudbaler FK Željezničar, reprezentativac BiH, ljubimac navijača kluba s Grbavice, prije dva dana našao se u jednoj pomalo čudnoj situaciji u kojoj je zapravo pokazao o kakvoj se ljudskoj veličini radi.

Naime, Zubanović je s dvojicom prijatelja u posljepodnevnim satima ispijao kaficu kada je pored njih prvo protrčao momak s novčanikom u ruci, a malo zatim i čovjek kojem je taj novčanik ukraden. Zubanović i njegovi prijatelji pridružili su se nesretnom Dubrovčaninu o potjeri za kradljivcem i nakon nekoliko minuta upravo je bivši fudbaler Željezničara uhvatio kradljivca i vratio novčanik Nikši Ivanoviću.

„Šta da kažem, mi smo reagovali kao što bi i većina Sarajlija u datom momentu reagovala. Pridružili smo se Nikši u potjeri za kradljivcem. Ja i Nikša smo trčali za njim, dok su moji prijatelji u potjeru krenuli automobilom. U jednom momentu nas dvojica smo se razdvojili, a ja sam onako instiktivno ušao u jedan haustor. Na zadnjem spratu u zgradi uhvatio sam kradljivca, koji mi je nudio pare da ga ne prijavim, no, nisam ni pomislio ponudu prihvatiti. Vratio sam novčanik gostu našeg grada, a ovaj što je pokušao ukrasti novčanik priveden je u policiju“, rekao je Hadis Zubanović za naš portal.

SportSport.ba uspio je stupiti u kontakt i s Nikšom Ivanovićem, poslovnim čovjekom iz Dubrovnika, koji je bio jako sretan kada smo ga kontaktirali jer želio je da se još jednom zahvali Hadisu i njegovim prijateljima.

„Ne znam šta da kažem, ovo samo mogu Sarajlije. Bio sam u jednom restoranu, novčanik, ključevi od automobila i naočale bili su mi na stolu. U jednom momentu u restoran je ušao mladić, zgrabio je moj novčanik i dao se u bijeg. Istrčao sam za njim, a malo zatim u mojoj potjeri za kradljivcem priključili su se Hadis i njegovi prijatelji. Nakon potjere koja je trajala nekoliko minuta Hadis je pronašao kradljivca i ja sam natrag dobio svoj novčanik“, rekao je u jednom dahu za naš portal, Nikša Ivanović, te dodao:

„Ja u Sarajevu poslovno boravim već nekoliko godina. Ovo što sam doživio siguran sam da niti u jednom drugom gradu ne mogu doživjeti. Momci koje prvi put u životu vidim priključuju se meni u potjeri za kradljivcem. Ma ja još to ne mogu vjerovati. Reći ću vam iskreno da u mom Dubrovniku niko se ne bi okrenuo za mnom u tim trenucima. Međutim, Sarajevo je grad koji ima dušu, čiji stanovnici imaju ono nešto što mi ostali koji dolazimo iz drugih gradova nikad nećemo imati. Ovim putem se želim zahvaliti Hadisu i njegovim prijateljima, a iduće ljeto ja ću se njima odužiti u Dubrovniku.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.