Zukan: Napokon želimo da budemo prvi

Prvi strijelac FK Vitez

Zukan: Napokon želimo da budemo prvi

S. Mlaćo

FK Vitez prvi dio sezone okončao je na drugom mjestu Druge lige FBiH grupa Zapad, sa dva boda zaostatka za jesenjim šampionom bugojanskom Iskrom. 

Vitežani će krajem januara početi sa pripremama, ali vjeruju da na kraju mogu stići Bugojance i završiti na prvoj poziciji. Priznaje to i njihov kapiten te prvi strijelac lige Admir Zukan.

"Pauzu u prvenstvu sam iskoristio igrajući mali nogomet po čitavoj BiH, a očekivanja u drugom dijelu prvenstva su velika. Idemo da napokon budemo prvi u Drugoj ligi FBiH grupa Zapad, a što se tiče konkurenata za prvo mjesto, tu je svakako NK Iskra, ali ja ne bih otpisao ni vrlo dobre ekipe Kiseljaka, Krajine i Busovače", ističe Zukan za SportSport.ba.

Iskusni nogometaš otkriva i gdje vidi prednost svog timu u odnosu na ostale konkurente.

"Našu prednost u odnosu na konkurente vidim prvenstveno u kvalitetu koji posjedujemo, bratskoj atmoferi koja vlada u ekipi te rasporedu takmičenja. Prednost nam je također  što se u tim nakon bolesti vraća trener Džemil Neslanović koji uz šefa stručnog štaba Šabana Haskića može biti prevaga za naš tim", dodao je Admir Zukan, prvotimac FK Vitez. 

Ovaj nogometaš je u prvom dijelu sezone postigao 14 pogotka, a ističe da je to zasluga svih njegovih saigrača, te da zajedno sa drugim strijelcem lige, inače njegovim saigračem Sabahudinom Petakom, čini najbolji napadački tandem u svim drugim ligama Federacije BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi