Zukanović: Polufinale smo izgubili u prvoj utakmici

Gent nije uspio

Zukanović: Polufinale smo izgubili u prvoj utakmici

Malo je nedostajalo da Gent našeg Ervina Zuaknovića izbori nastup u plufinalu Kupa Belgije. 

Nažalost sinoćnji meč između Waregema i Genta završen je remijem bez pogodaka, pa je među četiri najbolja prošao tim Waregema koji je u prvoj utakmici ostvario trijumf od 1:0.

„Teška utakmica, ali smo takvu i očekivali. Bilo je teško posebno tokom prvog poluvremena kada smo se borili sa jakim vjetrom. U drugom smo pokušavali sa dugim loptama, ali bez uspjeha,“ kazao je Zukanović.

Bh. reprezentativac mišljenja je da je polufinale izgubljeni na domaćem terenu, kada je Gent minimalno poražen.

„Teško je bilo nakon poraza u prvom meču. Waregem je kod nas pola posla završio. Sinoć su svi stajali iza lopte i nije bilo načina da dođemo do gola. Nismo uspijevali čak izboriti ni prekršaj u zoni šuta,“ dodao je Zukanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.