Zukanović poručuje iz Verone: Na selektoru je da odluči

Fudbaler Chieva za SportSport.ba

Zukanović poručuje iz Verone: Na selektoru je da odluči

U julu prošle godine Ervin Zukanović otišao je iz Genta, a od tada prošlo je više od pola godine, tijekom koje pruža odlične partije italijanskom prvenstvu. Preporodio je Chievo, zabio pobjedonosni pogodak protiv Parme i nema dvojbe da će ga selektor Bažadarević uskoro vratiti u nacionalni tim. 

Neće pritom Zukanović kazati "naravno da očekujem poziv" ili, ne daj bože, dodati "moje mjesto je u reprezentaciji". Ne, Zukanović shvata da će eventualni povratak zavisiti isključivo od njegovih igara. 

"Nisam jedan od onih igrača koji se voli eksponirati i pričati o sebi u superlativima. Svoje odgovore najviše volim davati na terenu. Naravno, da mi je cilj vratiti se u reprezentaciju, ipak je BiH moja država. Međutim, o tome ne odlučujem ja, već selektor Baždarević", govori Zukanović na početku razgovora za SportSport.ba.

Ovaj 28-godišnji defanzivac za relativno kratak vremenski period dokazao je svoj kvalitet u Italiji. Mediji su puni hvale za stasitog Sarajliju, koji je s pravom zadovoljan sa svojim igrama.

"Uvijek može bolje, ali mislim da mogu biti zadovoljan i s onim što sam dosad pokazao. Za kratak vremenski period prilagodio sam se u jednoj od najjačih liga u Evropi."

Njegov tim nakon 23. odigrana kola trenutno zauzima 15. poziciju, koja garantuje opstanak u Seriji A.

"Chievo je već 14 godina zaredom član Serije A i to je meni i saigračima veliki motiv da do kraja sezone dajemo maksimum, kako bi izborili opstanak u ligi. Vjerujem da ćemo uspjeti u tome, iako neće biti lako", smatra Zukanović, koji se potom osvrnuo na špekulacije koje ga povezuju sa Fiorentinom.

"Čitao sam o navodnom interesu Fiorentine, ali sada sam fokusiran samo na Chievo i ovdje mi je prelijepo. Sa svojom porodicom uživam u Veroni, a ostalo će sve doći. Tako je barem išlo u dosadašnjem dijelu karijere", riječi su Zukanovića na kraju razgovora za SportSport.ba. 

O njegovoj karijeri manje-više sve se zna. Lijepa fudbalska priča počela u sarajevskoj Bubamari, konkretne konture dobila je u omladinskom pogonu Željezničara odakle se sjajni defanzivac vinuo ka Evropi, gdje je strpljivim i napornim radom postao ozbiljan faktor i predmet stalnih transfer nagađanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.