Zukanović sa Kortrijkom u finalu Kupa Belgije

Zukanović sa Kortrijkom u finalu Kupa Belgije

Ervin Zukanović, bosanskohercegovački internacionalac, nakon remija sa Monsom (2:2) palsirao se sa Kortrijkom u finale Kupa Belgije, gdje će se sastati sa boljim iz dvomeča Liersea i Lokerena.

Kortrijk je u prvom susretu savladao Mons u gostima sa 2:1, tako da mu je večeras na Guldensporenstadionu bio dovoljan i remi kako bi se plasirao u finale Kupa Belgije.

Jeremy Perbet je u 7. minuti doveo Mons u vodstvo i tako gostima donio nadu da mogu do završnice Belgijskog kupa. U veoma kratkom periodu Kortrijk je došao do dva gola i tako odigrati nastavak susreta bez puno brige.

Jeremy Sapina, defanzivac Monsa, postigao je autogol u 33. minuti. Samo četiri minute kasnije Steven Joseph-Monrose doveo je tim našeg internacionalca u vodstvo, te se rezultatom 2:1 otišlo na odmor.

Na startu drugog dijela utakmice postignut je još jedan autogol. Loptu u svoju mrežu pospremio je Baptiste Martin, te poravnao rezultat. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, tako da se Kortrijk plasirao u finale.

Zukanović, 24-godišnji bosanskohercegovački defanzivac, odigrao je večeras svih 90 minuta, baš kao i u prvom polufinalnom susretu. Podsjetimo, tokom zimskog prelaznog roka povezivao se sa nekim belgijskim klubovima, među kojima je i Anderlecht.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti