Zukanović: Sljedeći cilj je Anderlecht

Odlične partije našeg internacionalca u dresu Kortrijka

Zukanović: Sljedeći cilj je Anderlecht

Ervin Zukanović, 24-godišnji stoper Kortrijka, velikog iznenađenja belgijske Jupiler lige, u razgovoru za naš portal govorio je o transferu i tekućoj sezoni u kojoj pruža odlične partije.

Partije Ervina Zukanovića u Eupenu nisu ostale nezapažene, tako da je bosanskohercegovački internacionalac imao nekoliko ponuda u ljetnom prelaznom roku. Odlučio je preći u Kortrijk, koji je bio najkonkretniji, a ističe da mu je naredni cilj - Anderlecht.

"Imao sam nekoliko ponuda na ljeto, a Kortrijk je bio najkonkretniji. Najviše su ponudili Eupenu. Zadovoljan sam transferom, jer je to zaista stabilan klub. Moja dosadašnja karijera išla je korak po korak. Kortrijk je veći klub od prethodnih za koje sam igrao, tako da ovo smatram uspjehom", rekao je Zukanović u razgovoru za SportSport.ba.

"Sljedeći cilj mi je preći u Anderlecht ili Brugge, Genk... Trenutno, ne razmišljam puno o odlasku van Belgije. Volio bih se okušati u Njemačkoj, jer sam tamo i živio jedan period. Volim lige u kojima se igra tehnički nogomet", dodao je bosanskohercegovački internacionalac, koji je ranije u Belgiji nastupao za Dender i Eupen, a profesionalnu karijeru je počeo u sarajevskom Željezničaru.

Za Kortrijk nastupaju dva srbijanska internacionalca, Dalibor Veselinović i Nebojša Pavlović, koji je nešto duže u ovom belgijskom klubu. Zukanović kaže kako mu je Pavlović dosta pomogao kada je došao u redove Kortrijka.

"Veselinović je došao poslije mene, dok je Pavlović već duže vrijeme tu i dosta mi je pomogao. Dosta je lakše kada imaš nekoga ko govori istim jezikom. Može te upoznati sa svim, a i upozoriti šta treba raditi, a šta ne", ističe Zukanović u razgovoru za naš portal.

Kortrijk je veliko iznenađenje dosadašnjeg dijela belgijskog prvenstva i zauzima četvrtu poziciju. Ima izgledne šanse da se plasira u Evropu, pogotovo kada se u obzir uzme da su došli i do četvrtine finala Kupa Belgije, gdje su u prvoj utakmici sa 2:0 savladali Beerschot.

"Kada se pogleda kakva su bila očekivanja na početku sezone, napravili smo veliko iznenađenje. Očekivali smo da budemo na sredini tabele. Također i u Kupu smo napravili veliki rezultat i imamo šanse da se plasiramo u Evropu. Postigao sam dva gola i imam jednu asistenciju. Zadovoljan sam svojim igrama. Bitno je samo da konstantno igram dobro", kaže 24-godišnji stoper.

Zukanović je karijeru počeo u Željenznčaru, a ističe da i sada prati rezultate svog bivšeg kluba, te da ima odličan odnos sa veznjakom Plavih, Sulejmanom Smajićem, koji je također jedno vrijeme nastupao u Belgiji.

"Pratim rezultate Željezničara i često posjetim njihovu stranicu. Imam odličan odnos sa Sulejmanom Smajićem sa kojim se često čujem. Što se tiče Premijer lige, ne bih znao reći da li je napredovala u odnosu na period dok sam ja bio na Grbavici. Dugo vremena nisam pratio naše prvenstvo, a onda sam pogledao jednu utakmicu Željezničara i Olimpica i iskreno, bilo je nekako dosadno. Ne može se porediti sa Belgijom", rekao je Zukanović.

Zukanović je rođen u Sarajevu 11. februara 1987. godine. Kao i svakom igraču želja mu je da nosi dres svog nacionalnog tima. Međutim, u razgovoru za naš portak ističe da se trenutno ne opterećuje puno tim.

"Rođen sam i odrastao sam u Bosni i Hercegovini. Naravno da mi je želja da igram za našu reprezentaciju. No, ne obazirem se puno na to. Imam svoj cilj, a to je da igram dobro i da napredujem. Sve ostalo će samo doći", dodao je Zukanović za kraj razgovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti