Zukanovićev Gent priredio Standardu tek drugi poraz

Pro liga Belgije

Zukanovićev Gent priredio Standardu tek drugi poraz

Edmir Škorić

Vodeća momčad Pro lige Belgije, Standard, pretrpjela je u nedjelju, u utakmici 27. kola, tek drugi poraz...

Standard je ugostio Gent našeg reprezentativca Ervina Zukanovića (igrao svih 90 minuta), a gosti su na kraju neočekivano slavili jubilarnu 10. prvenstvenu pobjedu.

De Sart je u 15. minuti doveo Standard u vodstvo, ali su autogol Kanua i Lepoint brzo okrenuli stvari u korist gostiju. U 86. minuti penal za Standard, Mujangi je precizan, ali poraz nije izbjegnut. U 89. minuti Puljić zabija za slavlje Genta.

Genk je razočarao svoje navijače, te je kod kuće s 0:2 izgubio od Waasland-Beverena. Henkens i Oumarou su tresli mrežu domaćih. 

Pro liga Belgije, 27. kolo:
Standard - Gent 2:3 (De Sart 15, Mujangi 86 - penal/ Kanu 24 - ag, Lepoint 27, Puljić 89)
Genk - Waasland-Beveren 0:2 (Henkens 30/ Oumarou 48)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.