Zukanoviću 90 minuta, Dialibi crveni, Kortijku bodovi

Belgijska Pro liga

Zukanoviću 90 minuta, Dialibi crveni, Kortijku bodovi

Večeras je odigrano pet susreta desetog kola belgijske fudbalske Pro lige, a dvije pobjede ostvarile su gostujuće ekipe.

Ekipa Kortrijka gostovala je kod Mechelena, te je slavila rezultatom 2:0. Ključni trenutak utakmice desio se u 27. minuti, kada je Mechelen ostao sa igračem manje, nakon što je direktni crveni karton dobio nekadašnji fudbaler sarajevskog Željezničara Boubacar Dialiba.

Sa igračem više, Kortrijk je sa dva gola došao do nove pobjede i tri boda. Prvo je u 38. minuti za vodstvo gostiju pogodio Chavarria, da bi konačanih 2:0 bilo djelo Nfora u 71. minutu susreta.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Ervin Zukanović na terenu je proveo svih 90 minuta u dresu pobjedničke ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.