Zukanoviću 90 minuta u porazu Kortrijka

Pro league

Zukanoviću 90 minuta u porazu Kortrijka

Večeras je odigrano šest utakmica 18 kola fudbalskog prvenstva Belgije.

Ekipa Kortrijka, za koju nastupa reprezentativac Bosne i Hercegovine Ervin Zukanović, poražena je na gostovanju kod Charleroia rezultatom 2:0.

Charleoi je dosta lakše nego se to očekivalo savladao Kortrijk sa 2:0. Miličević je u 20. minuti doveo domaće u prednost, a dva minuta prije kraja prvog poluvremena Aoulad je povisio na 2:0. Zukanović je odigrao svih 90 minuta.

Anderlecht je na svom terenu važio za velikog favorita protiv Cerclea iz Bruggea, ali su gosti poveli dva minuta prije odlaska na odmor golom Bakenga. Ipak, najtrofejniji belgijski klub je izjednačio golom Biglie sa bijele tačke u 72. minuti. Potpuni preokret i pobjedu Anderlechtu dvije minute prije kraja donio je Vargas za konačnih 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti