Zukanoviću 90 minuta u porazu od bivšeg kluba

Pro league Belgije

Zukanoviću 90 minuta u porazu od bivšeg kluba

Večeras je odigrano pet utakmica 26. kola fudbalskog prvenstva Belgije.

Nama je posebno zanimljiva bila utakmica između Kortijka i Genta zbog reprezentativca Bosne i Hercegovine Ervina Zukanovića.

Zukanović je u januarskom prelaznom roku upravo iz Kortijka prešao u Gent, te je večeras igrao po prvi put protiv svog bivšeg kluba.

Međutim, ogled protiv nekadašnje ekipe i nije prošao najbolje za Zukanovića. Gent je prvo u 62. minuti ostao sa igračem manje, nakon što je put u svlačionicu pokazan Rafinhi.

Kortrijku nije trebalo dugo da kapitalizira brojčanu prednost na terenu, pa je Dejaeghere već u 66. minuti pogodio za vodstvo domaćih od 1:0.

Sa igračem manje indisponirani Gent nije mogao ni do boda, a susret je završio pobjedom Kortrijka rezultatom 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti