Žuržinov ponovo u dresu Zrinjskog

Žuržinov ponovo u dresu Zrinjskog

Edmir Škorić

Igor Žuržinov ponovo će nastupati u dresu Zrinjskog, saopštio je mostarski klub putem službenih internet stranica.

Dugogodišnji igrač Zrinjskog, koji je Pod Bijelim Brijegom nastupao od 2005. do 2010. godine, vraća se u Mostar nakon jedne sezone provedene u hrvatskom prvoligašu Istri.

S njim je dogovorena saradnja do kraja jesenskog dijela šampionata.

"Dogovorili smo ugovor na šest mjeseci, a onda ćemo u zimu vidjeti što i kako dalje. Mogao sam eventualni angažman u inozemstvu čekati do kraja mjeseca, bilo je nekih kontakata, ali odlučio sam se za ovu varijantu. S obzirom da sam u Zrinjskom proveo pet godina, jasno da vrlo dobro znam što se od mene očekuje, ali i u klubu znaju što od mene mogu očekivati. Nadam se da ću što prije dobiti pravo nastupa i tako se staviti na dispoziciju Slavenu Musi." izjavio je Žuržinov za Dnevni list.

"Drago mi je što je postignut dogovor s Žuržinovom, jer nam on definitivno donosi širinu i kvalitetu više. Stojkić igra dobro i ostaje naše prvo rješenje za lijevi bok, ali Žuržinova vidim i na drugim pozicijama, jer on i Stojkić sigurno mogu zajedno", dodao je trener Slaven Musa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.