Zvanično: Bacca na posudbi u Villarrealu

Kolumbijac napustio Milan

Zvanično: Bacca na posudbi u Villarrealu

Velika saga vezana za transfer Carlosa Bacce danas je dobila svoj kraj. 

Kolumbijski napadač je, nakon što je izgubio mjesto u startnoj postavi Milana, odlučio da svoju karijeru nastavi u Španiji, gdje će u narednoj sezoni nastupati za Villarreal kao posuđen igrač.

To je danas zvanično potvrđeno na stranici španskog kluba, uz dodatak kako će Villarreal imati opciju da sljedećeg ljeta otkupi Baccin ugovor ukoliko obje strane budu zainteresovane za to. 

Žuta podmornica će Milanu za posudbu platiti 2,5 miliona eura, dok će otkupnina na kraju sezona iznositi još 15,5 miliona. 

Bacca je, podsjetimo, u Milanu boravio od 2015. godine i za crveno-crne je u 69 utakmica zabio 31 gol. Na evropskom tlu ranije je još igrao za Sevillu i Club Brugge. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi