Zvanično: Bayer angažovao prvo pojačanje

Baumgartlinger stiže iz Mainza

Zvanično: Bayer angažovao prvo pojačanje

Bayer iz Leverkusena je zvanično predstavio prvo pojačanje za narednu sezonu.

Riječ je o Julianu Baumgartlingeru, 28-godišnjem veznjaku koji je sa Leverkusenom potpisao četverogodišnji ugovor.

Baumgartlinger je u Bayer stigao iz Mainza u kojem je bio kapiten i jedan od najzaslužnijih igrača što je ovaj klub sezonu završio na sjajnom šestom mjestu.

"U Mainzu mi je bilo lijepo i uspješno, a sada bih volio napraviti još jedan korak naprijed. Leverkusen je klub koji redovno igra u Ligi prvaka i volio bih se okušati u tom takmičenju protiv najjačih ekipa i igrača na svijetu", poručio je Baumgartlinger nakon pitpisa ugovora.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Julian Baumgartlinger je u Mainzu proveo pet godina nakon što je 2011. stigao iz Austrije Beč. Standardni je član reprezentacije svoje zemlje za koju je od 2009. odigrao 42 utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi