Zvanično: Bittencourt potpisao za Koln

Mladi reprezentativac Njemačke

Zvanično: Bittencourt potpisao za Koln

Teme:

Mladi reprezentativac Njemačke Leonardo Bittencourt postao je novi fudbaler Kolna.

Ovaj 21-godišnji ofanzivac stiže iz Hannovera, a u prošlosti je nosio i dres Borussije Dortmund. Bittencourt je sa Kolnom potpisao četverogodišnji ugovor.

"Izuzetno mi je drago što sam postao član ovog kluba. Želim sa svojim novim saigračima napraviti dobre rezultate u novoj sezoni Bundeslige, jer je Koln ponovo u eliti, gdje i pripada", rekao je Bittencourt.

"Leo je već pokazao svoju klasu i vjerujemo da će biti pun pogodak za naš tim. Uvjeren sam da će našoj ekipi donijeti jednu novu dimenziju u periodu koji slijedi", izjavio je direktor Kolna Jorg Schmadtke.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Leonardo Bittencourt je u dresu Hannovera sakupio 61 nastup i postigao pet golova, a tome je dodao i devet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.