Zvanično: Carracso potpisao za Atletico Madrid

Pojačanje iz Monaca

Zvanično: Carracso potpisao za Atletico Madrid

Yannick Ferreira Carrasco je danas zvanično postao novi fudbaler Atletico Madrida, saopšteno je na zvaničnoj web stranici kluba iz španske prijestolnice.

Ovaj 21-godišnji fudbaler na Vicente Calderon stiže iz Monaca, za koji je u prošloj sezoni pružao sjajne partije. U Atletico Madridu bi trebao predstavljati sjajnu alternativu za Ardu Turana.

"Zadovoljni smo što smo postigli dogovor sa Carracsom. Riječ je o fudbaleru koji ima veliki potencijal, brz je i sjajan sa loptom. Vjerujem da će se sjajno uklopiti u novu sredinu", izjavio je Jose Luiz Perez Caminero, sportski direktor Atletica.

Yannick Carrasco je sa Atleticom potpisao petogodišnji ugovor, a u ovo će mu biti treći tim u karijeri. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mladi Belgijanac je u Monaco stigao iz Genka, a u dresu svog, sada već, bivšeg kluba odigrao je 103 utakmice. Za to vrijeme je postigao 20 pogodaka i upisao 24 asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.