Zvanično: Danilo potpisao za Real Madrid

Prvo pojačanje za narednu sezonu

Zvanično: Danilo potpisao za Real Madrid

Real Madrid je putem svoje oficijelne web stranice zvanično potvrdio da je klub angažovao prvo pojačanje za narednu sezonu.

Riječ je o brazilskom defanzivcu Danilu, čiji se dolazak spominje već dosta dugo. Sjajni 23-godišnji fudbaler će se svom novom klubu priključiti na početku naredne sezone, a ugovorom će se za Real Madrid obavezati do 30. juna 2021. godine. Finansijski detalji ugovora za sada nisu poznati, iako se špekuliše o obeštećenju vrijednom 23 miliona funti.

Danilo je u dosadašnjoj karijeri nastupao za Americu, Santos i Porto, u kojem je stekao potpunu igračku afirmaciju. U dresu portugalskog giganta je Danilo odigrao 84 utakmice i postigao osam pogodaka, što je bila najbolja preporuka za poziv u reprezentaciju.

Danilo je za Selecao odigrao jedanaest utakmica, a u Real Madridu će biti treći Brazilac pored Marcela i Lucasa Silve. Podsjećamo, za Danila je veliki interes pokazala i Barcelona, koja je jedno vrijeme bila bliže dovođenju ovog sjajnog fudbalera, ali je on na kraju ipak izabrao Real Madrid.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.