Zvanično: Darko Dražić novi trener Olimpica

Potvrđeno pisanje SportSport.ba

Zvanično: Darko Dražić novi trener Olimpica

S. Mlaćo

Kao što je SportSport.ba sinoć i najavio, nogometaši Olimpica dobili su novog šefa stručnog štaba.

Asima Saračevića koji je tim vodio samo jednu utakmicu, onu u subotu protiv Čelika (0:3), zvanično je naslijedio Darko Dražić koji je danas stigao u Sarajevo i dogovorio sve uvjete sa čelnicima tima sa Otoke.

Dražić će prvi trening sa svojim novim timom obaviti već sutra u 11 sati, kada će se i upoznati sa igračima, a pred njim je definitivno težak posao. Olimpic je posljednji na tabeli Premijer lige, ima devet bodova kao i Čelik, a nakon reprezentativne pauze ugostiti će četvrtoplasiranu Krupu.

Dražić je rođen u Hrvatskoj, a u našoj zemlji vodio je Posušje i Gošk. Sa klupe je predvodio i njemačku Fortunu Dusseldorf, te par niželigaških klubova u Hrvatskoj, dok je svoje iskustvo sticao u u Iranu. Vodio je nekoliko klubova, a između ostalih bio je pomoćnik Miroslavu Blaževiću na klupi Mes Kermana. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj 53-godišnjak ubilježio je i dva nastupa za nogometnu reprezentaciju Hrvatske. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi