Zvanično: Defoe novi saigrač našeg reprezentativca

Potpisao za Bornemouth

Zvanično: Defoe novi saigrač našeg reprezentativca

Engleski fudbaler Jermain Defoe od danas je zvanično u novom klubu.

Već sada bivi fudbaler Sunderlanda prešao je u Bournemouth te je sa ekipom iz Premiershipa potpisao ugovor na tri godine. 

Naravno, to znači da će on u narednom periodu biti saigračem našeg reprezentativca i dojučerašnjeg golmana Chelseaja Asmira Begovića koji je također u ovom prelaznom roku prešao u Bournemouth.

Defoe iza sebe ima veoma dobru sezonu u Sunderlandu u kojoj je postigao 15 golova na 37 mečeva u Premiershipu. Podsjetimo, on je prije Sunderlanda igrao u MLS ligi za Toronto, a u Premiershipu je nastupa još za Tottenham, Portsmouth, West Ham, dok je u Bornemouthu bio na posudbi davne 2000. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi