Defoe potvrdio da ide u Bournemouth

Obavio ljekarske preglede

Defoe potvrdio da ide u Bournemouth

Sa Asmirom Begovićem u Bournemouthu će sljedeće sezone igrati i Jermain Defoe.

Iskusni engleski napadač odlučio je napustiti Sunderland nakon ispadanja iz Premier lige, a nova stanica u njegovoj karijeri će biti Bournemouth u kojem je već obavio ljekarske preglede. 

Defoe je kao tinejdžer proveo sezonu 2000/2001. na posudbi u Bournemouthu, tako da je upoznat sa sredinom u koju dolazi. 

"Očigledno je da je vijest izašla u javnost, mnogi znaju. Obavio sam ljekarski pregled i kada je to obavljeno rekao sam da ću otići na odmor poslije reprezentacije i da ću doći u klubu u julu, a do tada će se sve znati", izjavio je Defoe. 

Prema medijskim natpisima Defoe će s Bournemouthom potpisati trogodišnji ugovor, prema kojem će sedmično zarađivati 65.000 funti. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjećamo, Defoe je pozvan u reprezentaciju Engleske za kvalifikacionu utakmicu sa Škotskom, kao i za prijateljski meč sa Francuskom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi