Zvanično: Januzaj novi igrač Real Sociedada

Napustio Manchester United

Zvanično: Januzaj novi igrač Real Sociedada

E. Čaušević

Belgijski fudbaler Adnan Januzaj napustio je Manchester United i svoju karijeru nastaviti će u španskoj La Ligi.

Još jedna transfer saga završena je ovog ljeta jer je nekadašnji veliki talent Crvenih đavola Adnan Januzaj pronašao novi klub. Nakon što se vratio s posudbe bilo je jasno da Jose Mourinho neće računati na njegove usluge, te da Belgijanac može pronaći novi klub.

Interes za ovog fudbalera pokazalo je nekoliko klubova, no na kraju je Januzaj odlučio da se okuša u Španiji. Belgijanac je danas zvanično  potpisao petogodišnji ugovor sa Real Sociedadom.

Manchester United će od ovog transfera zaraditi 11 miliona eura što je na kraju jako dobar posao za ovaj klub. Januzaj će se već u narednim danima priključiti pripremama svoje nove ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije