Zvanično: Lacina Traore novi fudbaler Evertona

Stigao na posudbu iz Monaca

Zvanično: Lacina Traore novi fudbaler Evertona

Iako je dogovor između dva kluba bio na rubu propasti zbog povrede Falcaa, transfer Lacine Traorea u Everton danas je ipak realizovan. 

Napadač Monaca dobio je dozvolu od svog kluba, kao i englesku radnu dozvolu, i igraće na pozajmici u Evertonu do kraja ove sezone.

Klub iz Kneževine je ranije ovog mjeseca angažovao reprezentativca Obale Slonovače iz ruskog Anzhija koji je u finansijskim problemima, i odmah je odlučio proslijediti na posudbu u Everton.

Sa 202 centimetra visine, ovaj napadač će svakako dominirati bar u tom segmentu na terenima engleske Premier lige, i već sljedeće sedmice biće na raspolaganju treneru Martinezu, te će uz Romelua Lukakua biti druga napadačka opcija za menadžera Karamela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.