Zvanično: Louis Van Gaal novi trener Manchester Uniteda!

Ryan Giggs će biti prvi asistent

Zvanično: Louis Van Gaal novi trener Manchester Uniteda!

Kao što se i očekivalo Manchester United je danas službeno potvrdio da je novi trener kluba s Old Trafforda Louis Van Gaal. 

Holanđanin je potpisao ugovor na tri godine, a s radom će početi nakon što s reprezentacijom Holandije odradi posao na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Brazilu. 

Van Gaal je tako postao prvi strani trener u historiji kluba, odnosno prvi trener izvan Velike Britanije. 

Njegov prvi pomoćnik biće legendarni Ryan Giggs, a Van Gaal sa sobom u Manchester dovodi iz Holandije dvojicu asistenata Marcela Bouta i FFransa Hoeka, koji će biti zadužen za rad s golmanima. 

"U Louisu Van Gaalu smo dobili jednog od najboljih menadžera danas. On je u karijeri ostvario mnogo, a sada će nova poglavlja moći da ispiše na Old Traffordu u Manchester Unitedu", saopštili su iz Machester Uniteda. 

"Oduvijek sam želio da radim u Premier ligi. Veoma sam ponosan, jer ću voditi Manchester United, najveći klub na svijetu. Gostovao sam na Old Traffordu i znam kakva atmosfera zna da bude ovdje, kao i da su navijači veoma strastveni i poznaju fudbal. Klub i ja imamo velike ambicije, ubijeđen sam da ćemo zajedno napravati historiju", bila je prva reakcija novog trenera. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Oduševljen sam što ću imati priliku da sarađujemo. Van Gaal je trener svjetske klase i znam da ću dosta toga moći da naučim od njega. United je uvijek bio veliki dio mog života i zadovoljan sam što ćemo i dalje biti zajedno", rekao je Ryan Giggs. 

Louis Van Gaal je tokom bogate trenerske karijere osvojio 19 trofeja. Bio je prvak Holandije s Ajaxom i AZ Alkmaarom, Španije s Barcelonom i Njemačke s Bayernom, dok je s Ajaxom osvajao Ligu prvaka i Kup UEFA. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije