Zvanično: Lucas Digne potpisao za Barcelonu

Treće pojačanje za katalonsku ekipu

Zvanično: Lucas Digne potpisao za Barcelonu

E. Čaušević

Čelnici Barcelone danas su zvanično potvrdili da je francuski fudbaler Lucas Digne novo pojačanje katalonske ekipe.

Španski mediji jučer su prenijeli informaciju da je Digne na korak od Barcelone što je bilo veliko iznenađenje za mnoge jer je ovaj igrač bio na meti Rome. Ipak, Barcelona je danas na svojoj zvaničnoj internet stranici potvrdila da je Digne novi igrač ove ekipe.

Digne je u Barcu stigao iz PSG-a, a katalonska ekipa platila ga je 16,5 miliona eura uz dodatne bonuse od četiri miliona eura. Francuz će s Barcom potpisati ugovor na pet sezona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Otkupna klauzula Dignea biće 60 miliona eura. Njegovo predstavljanje zakazano je za sutra u 11:30 sati, a prije toga će odraditi ljekarske preglede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi