Zvanično: Maccarone karijeru nastavlja u Australiji

Napustio Empoli

Zvanično: Maccarone karijeru nastavlja u Australiji

E. Čaušević
Teme:

Legendarni italijanski fudbaler Massimo Maccarone napustio je Empoli i karijeru će nastaviti u dalekoj Australiji.

Nakon što Empoli nije uspio da ostane u Seriji A legendarni fudbaler ovog kluba Maccarone odlučio je da promijeni sredinu. Maccarone je danas potpisao za australski Brisbane Roar u kojem će igrati jednu sezonu.

Ovaj 38-godišnji fudbaler još uvijek ne želi da završi svoju karijeru, ali je sve iznenadio potezom da svoju karijeru nastavi u Australiji. Maccarone je danas prošao ljekarske preglede nakon čega je zvanično predstavljen kao novo pojačanje.

Iskusni 38-godišnji napadač u dresu Empolija odigrao je skoro 300 utakmica i postigao je 101 gol. Pored Empolija igrao je za Milan, Modenu, Prato, Varese, Middlesbrough, Parmu, Sienu, Palermo i Sampdoriju. Za selekciju Italije odigrao je dvije utakmice još davne 2002. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi