Zvanično: Mancini doveo prvo pojačanje u Zenit
Foto: EPA

Noboa potpisao ugovor

Zvanično: Mancini doveo prvo pojačanje u Zenit

Proslavljeni italijanski stručnjak Roberto Mancini doveo je prvo pojačanje u Zenit, koji je preuzeo 1. juna.

Dres kluba iz St. Petersburga će u budućnosti nositi Christian Noboa, iskusni 32-godišnji reprezentativac Ekvadora koji u Zenit stiže iz Rostova.

Noboa ima bogato iskustvo igranja u ruskoj Premier ligi, gdje je još igrao za Rubin Kazan i Dynamo Moskvu, a imao je kratku epizodu i u grčkom PAOK-u.

Vezni fudbaler je za reprezentaciju Ekvadora debitovao 2006. godine i za nju je odigrao 75 utakmica, uz četiri postignuta pogotka.

Osim Noboe, u Zenit se vratio i Denis Terentyev, koji također dolazi iz Rostova.

Mancini će u Zenit vjerovatno dovesti još neka zvučna i provjerena imena, a na listi njegovih želja se između ostalog nalaze Marcelo Brozović, Jeison Murillo, Andrea Conti...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti