Zvanično: Marlon Santos potpisao za Barcelonu

Otkupili njegov ugovor

Zvanično: Marlon Santos potpisao za Barcelonu

Endin Čaušević

Brazilski defanzivac Marlon Santos danas je potpisao zvanično trogodišnji ugovor s Barcelonom.

Santos je proteklu sezonu igrao na posudbi iz Fluminensea, ali je Barcelona odlučila da otkupi njegov ugovor iako ovaj fudbaler nije mnogo igrao za prvi tim. Međutim, čelnici Barcelone su odlučili da je Marlon Santos veliki potencijal te su danas ozvaničili potpisivanje trogodišenjg ugovora.

Brazilac je prošlu sezonu većinom igrao za Barcu B, no u finišu sezone dobio je priliku da zaigra za prvi tim. Santos je pokazao u tim utakmicama da na njega katalonski klub može ozbiljno računati u budućnosti, te će sigurno imati sada više mjesta za dokazivanje.

Barcelonu će ovog ljeta najvjerovatnije napustiti Jeremy Mathieu i Javier Mascherano što ide u prilog Santosu koji igra na štoperskoj poziciji. Santos je ranije izjavio da mu je želja da ostane u Barceloni jer vjeruje da ima mnogo toga da pokaže. Želja mu se ostvarila, a sada je na njemu da se nametne Ernestu Valverdeu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi