Zvanično: Nermin Bašić preuzeo NK Radomlje

Bh. stručnjak u Sloveniji

Zvanično: Nermin Bašić preuzeo NK Radomlje

Samir Mlaćo

Bh. nogometni stručnjak Nermin Bašić u narednom periodu sa klupe će predvoditi slovenski NK Radomlje.

Nakon polusezone u Simin Hanu gdje je sa Slogom od tima koji je borio za opstanak došao na korak do plasmana u Premijer igu BiH, Bašić je odlučio napustiti Bosnu i Hercegovinu, te okušati se u Sloveniji.

Čelnici Radomlja nisu štedjeli riječi hvale na račun bh. trenera, a jučer i zvanično predstavljen uz sjajnu atmosferu na kojoj bi Slovencima mogli zavidjeti i mnogo veći evropski klubovi.

Radomlje je minulu sezone završio na posljednjem mjestu Prve lige Slovenije, te će u narednoj igrati u drugom rangu, a sa pripremama za novu sezonu početi 26.06.

Već danas Bašić će obaviti razgovor sasvim trenerima u klubu, a pored toga što će voditi prvu momčad, ovaj ambiciozni stručnjak će biti zadužen za praćenje rada i svih ostalih selekcija kluba.

Saša Ćuk, bh. menadžer sa adresom stanovanja u Sloveniji, jedan je od najzaslužnijih što su dvije strane u ovom slučaju prošle zajednički jezik.

"Nermina sam pratio od trenutka kada je preuzeo Metalleghe i znao sam da je odličan trener, te da je Slovenija pravi izbor za njega, to jest njegov rad. Predložio sam ga predsjedniku kluba koji je moj veliki prijatelj i počeli smo pratiti njegov rad. Bilo je i govora da preuzme klub još u 1. ligi, ali se od toga odustalo. Dogovorili smo da na početku sezone ipak preuzme klub u 2. ligi", kazao je Ćuk za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi