Zvanično: Novi vezni fudbaler u Barceloni
FOTO: EPA

Katalonski tim se pojačao

Zvanično: Novi vezni fudbaler u Barceloni

Barcelona je na svojoj zvaničnoj stranici potvrdila da je Denis Suarez potpisao ugovor sa katalonskim klubom. 

Suarez je u Barcelonu bio najprije stigao 2013. godine iz Manchester Cityja (U21), ali priliku za dokazivanje je prvo dobio u B momčadi katalonskog kluba i Sevilli za koju je nastupao kao posuđen igrač. 

Prošlog ljeta prodan je Villarrealu za tri miliona eura  uz mogućnost otkupa, što je Barcelona odlučila iskoristiti već ovoga ljeta i sa Suarezom je potpisan ugovor do 2020. godine uz otkupnu klauzulu od 50 miliona eura. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Svojim dolaskom Suarez će ojačati konkurenciju u veznom redu, a očekuje se da će biti predstavljen u utorak nakon što prođe ljekarske preglede. Prije njega u Barcelonu je stigao Samuel Umtiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi