Zvanično: Pato potpisao za Tianjin Quanjian

Brazilac se odlučio za Kinu

Zvanično: Pato potpisao za Tianjin Quanjian

D. Vejo

Brazilski napadač Alexandre Pato, od danas je i zvanično član kineskog Tianjin Quanjiana.

Kao i većina fudbalera koji su nastupali u evropskim klubovima, tako se i 27-godišnji Brazilac odlučio da ode put istočne Azije.

Kineski novac zaludio je igrače širom svijeta, koji svoju sreću pronalaze upravo u toj zemlji. Ljubav prema klubovima više ne postoji, pa tako svi gledaju na materijalnu dobit.

Posao na relaciji Tianjin-Pato kompletiran je, pa je tako Patov menadžer dogovorio da napadač na godišnjem nivou zarađuje šest miliona eura, dok je ugovor potpisao na tri godine.

Pored Brazilca, profitirat će i Villarreal. Naime, Žuta podmornica na prodaji Pata zaradila je čistih 15 miliona eura, što je prema njihovom mišljenju posao decenije u klubu.

Pato je karijeru počeo u Internacionalu, zatim je prešao u Milan, nakon toga je uslijedila kratka epizoda u Corinthiansu, pa su se redali Sao Paolo, Chelsea i na koncu Villarreal gdje je proveo nekoliko mjeseci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi