Zvanično: Real Madrid doveo pojačanje iz Atletica

Za 30 miliona eura

Zvanično: Real Madrid doveo pojačanje iz Atletica

Real Madrid je danas zvanično predstavio pojačanje koje je stiglo iz rivalskog Atletico Madrida, što nikako nije popularan potez među fudbalerima.

Novi član Reala postao je Theo Hernandez, 19-godišnji francuski lijevi bek koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Deportivo Alavesu.

Hernandez je sa Realom potpisao šestogodišnji ugovor do jula 2023. godine, a gradskom rivalu je plaćen 30 miliona eura.

Theo Hernandez za prvi tim Atletico Madrida nije odigrao nijedan meč, ali je 11 puta nastupao za mladi tim Jorgandžija u juniorskoj Ligi prvaka. Do sada je u La Ligi odigrao 32 utakmice za Alaves, a njegov učinak je jedan gol i četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Realovo novo pojačanje će nositi dres sa brojem 15.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi