Zvanično: Real Madrid izbačen iz Kupa kralja!

Benitez skupo koštao Madriđane

Zvanično: Real Madrid izbačen iz Kupa kralja!

Real Madrid je zbog ogromnog propusta na utakmici protiv Cadiza izbačen iz Kupa kralja!

Iako su na Santiago Bernabeu tvrdili da će ih ova kazna zaobići zbog toga što klub nije obaviješten o suspenziji, pravila su ipak ispoštovana.

Real je skupo koštala velika greška Rafe Beniteza, koji je na utakmici sa Cadizom koristio Denisa Cherysheva, iako ovaj nije imao pravo nastupa.

Ruski reprezentativac je u prošloj sezoni u dresu Villareala, gdje je nastupao kao posuđen igrač, dobio tri žuta kartona, zbog kojih je kažnjen jednom utakmicom neigranja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zahvaljujući velikom nemaru, Cheryshev tu kaznu nije odslužio, a protiv Cadiza je čak postigao i jedan pogodak koji će mu vjerovatno ostati u sjećanju kao najmrži gol u karijeri.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.